Tuesday, 1 April 2014

Røykeloven i Norge


Loven om totalt røykeforbud på norske serveringssteder ble innført i juni 2004.Steder hvor det serveres mat og drikke hvor allmennheten har adgang , ansees som et  serveringsted dette gjelder ikke bare restauranter,puber og diskoteker men også kantiner,konsertlokaler,arbeidslokaler og lignende. Årsaken til det er at mange slike serveringssteder tøyer grensene og bygger inn sine uteserveringer.
Forslagene består videre av røykfrie buffersoner rundt utesteder,forbud mot røyking på institusjoner,forbud mot salg av lekesigaretter,forbud mot røykerom og forbud mot tipakninger. Videre foreslår departementet at skole og barnehageansatte blir pålagt tobakksfri arbeidstid, at helseinstitusjoner skal være røykefrie, at det opprettes kommunale bevillingsordninger for salg av tobakk, og at importører av tobakk får registeringsplikt.
Det er mange fordeler med røykeloven. f eks . Antall dagligrøykere i Norge er redusert etterat loven ble innført. Mengden av nikotin i luften er lavere, og det bidrar til å redusere passiv røyk i samfunnet.Folk har blitt mer forsiktige med røyk etter loven,og Folk vet mer om konsekvensene av røyking nå. Antall hjerteinfarkt og lungekreft er redusert i samfunnet nå.Likevel viser undersøkelser at kelnere og servitører har betydelig økt risiko for lungekreft i forhold til andre yrkesgrupper i Norge.Jeg tror at røykeloven er nødvendig i et utvikletland selv om antallet snusbrukere har økt etterat loven ble innført. Alle landene i verden må implementere røykeloven til å få bedre menneskeliv.



Suruthi(S)/Sujo



No comments:

Post a Comment